TIETOTURVATESTI

   Palaa Kyberturvaopas-teoksen kotisivulle, josta löydät aiheesta lisämateriaalia ja -linkkejä.

   Tämän testin tarkoituksena on selvittää, miten hyvin huomioit tietoturvallisuuden työskenneltäessä niin kotona kuin työpaikalla.
   Vastaa kysymykseen, miten toimit testin ehdottamassa tilanteessa (totuudenmukaisesti) asteikolla:
Asteikko
5 Kyllä - aina jos ja kun osaan tai sellainen on mahdollista
4 Yleensä kyllä - pyrin normaalisti aina toimimaan näin, erehtyminen on inhimillistä
3 Ehkä - en välttämättä osaa, joskus saattaa jäädä tekemättä / noudattamatta / unohtua
2 En tiedä tai en osaa, ei meillä taida olla edes käytössä
1 En - ei, ei meillä ole käytössä eikä oikeastaan ole edes väliä (EVVK)
0 En ymmärrä kysymystä tai en osaa vastata siihen

On selvä, että organisaatioissa ohjeistetaan käyttäjiä vaihtelevasti, joka johtuu organisaatioiden liike- tai ydintoimintaan liittyvien toimintaprosessien ja niissä käsiteltävien tietojen erilaisuudesta.
Korkean tietoturvatason omaavan valtion viraston prosessit ja ohjeistukset ovat erilaiset kuin "Mies, koira ja pakettiauto" -tyyppisen pienyrittäjän. Silti tämän pienyrittäjän tulisi pyrkiä noudattamaan
toiminnassaan niitä velvoitteita, joita asiakas häneltä edellyttää hänen suorittaessaan asiakkaan toimittajana tai asiakkaan toimittajan alihankkijana työsuoritteita.

Tietoturva- ja tietosuojatiedot koskien tätä testiä

Tämä kysely ei tallenna vastaajasta mitään muuta vastaajakohtaista tietoa paitsi eri vaihtoehtojen vastaukset. Kaikki vastaukset tallennetaan ilman vastaajaa yksilöivää tietoa tietokantaan, josta tuotetaan tilastotietoa, jonka saat näkyville suoritettuasi testin.

Saat siis testin lopuksi yhteenvedon omista tuloksista, jonka voit joko tulostaa paperille tai tallentaa omalle koneellesi talteen vastaisuuden varalle, jos haluat verrata omaa käyttäytymistäsi esimerkiksi muutaman kuukauden päästä.

Tullessasi tälle sivulle tämän palvelun www-palvelimen lokiin tulee tieto ip-osoitteesta, josta olet sivustolle tullut. Periaatteessa tämän ip-osoitteen avulla on mahdollista selvittää, mistä organisaatiosta tai kotikäytössä minkä internet-palveluntarjoajan kautta tätä testiä tehdään. Tätä lokitietoa ei tulla millään tavalla hyödyntämään.

Tietokoneesi tcp/ip-osoite, joka on tallentunut tämän www-palvelimen lokiin on 3.236.83.14 ja sen nimi on ec2-3-236-83-14.compute-1.amazonaws.com .

Napauta tästä aloittaaksesi testin.
© 2014 ICT-tuki